Bridgestone TBR

Evropska oznaka za pneumatike

Šta treba da znate

Od 01. novembra 2012 nova regulacija oznaka pneumatika će stupiti na snagu da pomogne promociji sigurnijeg, ekonomičnijeg i ekološkijeg transporta u Europi. Nova oznaka ukazuje na performanse pneumatika u tri ključna područja: kočenje na mokrom, spoljna buka i otpor kotrljanju.

Ostatak priče

Iako su informacije sadržane na novoj oznaci važne, ipak govore samo deo priče kada se radi o sveukupnim performansma, životnom veku i zadovoljstvu korisnika Bridgestone pneumatika. Dodatno na ova tri osnovna kriterijuma, i druge važne elemente treba uzeti u obzir pri kupovini novih pneumatika.

Bridgestone pneumatici daju veliku kilometražu nazavisno od vrednosti na novoj oznaci.

Izbor pravog pneumatika za određenu upotrebu i poziciju će osigurati još sigurnije i ekonomičnije korišćenje.

Pravilno održavanje pneumatika je nepohodno za maksimizaciju performansi: Pritisak vazduha u pneumaticima ima vrlo značajan uticaj na životni vek pneumatika i potrošnju goriva. Održavanje ispravnog pritiska u pneumaticima drži performanse na optimalnom nivou. Pravovremene popravke, izmene po pozicijama i menjanje rotacije će takođe produžiti životni vek i vrednost Vaših pneumatika.

Odlična mogućnost protektiranja Bridgestone pneumatika produžava njihov životni vek i performanse, smanjujući još više operativne troškove flote. Bridgestone karkase su napravljene da traju i perfektne su za visokokvalitetni Bandag-ov process protektiranja.

Ostalo:

  • Karakteristike vozila (starost, otpor vazduha), održavanje vozila i pravilni uglovi točkova i osovine.
  • Način vožnje
  • Dodatna trakcija u situacijama u kojima je potrebno više kontrole i bolja upravljivost.
Separator Line

Efikasnost u potrošnji gorivaPrianjanje na vlažnoj površiniSpoljna buka

Od A (najbolje) do najmanje dobro

Otpor kotrljanja je jedan od faktora Vaših pneumatika koji može uticati na potrošnju goriva. Ako je manji otpor kotrljanja, manje goriva je potrebno da se pokrene vozilo te je manja i emisija ugljen dioksida. Ovaj efekat varira zavisno od vozila i uslova vožnje. Ipak, razlika između G i A klase za kompletan set guma može smanjiti potrošnju goriva do 20%*

*Izvor:
European Commission’s impact Assessment SEC (2008) 2860.

7 klasa od A (najbolje držanje na mokrom) do najlošije držanje na mokrom

Kočenje na mokroj podlozi je vrlo važan elemenat performansi pneumatika i ključan je za sigurnost. Efekat može da varira zavisno od vozila i uslova vožnje. Ipak, u slučaju potpunog kočenja, razlika između G i A klase za kompletan set guma može rezultovati kraćem zaustavnom putu do 30%.

3 ocene od 1 (najtiša) do 3 (manje tiha)

Spoljna buka je merena u decibelima (dB) i upoređena sa novim evropskim nivoima spoljne buke pneumatika koji će biti predstavljeni u 2016.

1 crni zvučni talas
su već usklađena sa budućim evropskim ograničenjem ispod 3 dB

2 crna zvučna talasa
su već usklađena sa budućim evropskim ograničenjem

3 crna zvučna talasa
su usklađena sa trenutnim evropskim ograničenjem

Separator Line